Wat is een Freeflexer?

De naam zegt het al een beetje. Een FreeFlexer is een vrije zelfstandige flexwerker die zijn eigen tijden, uren, tarieven en plaats bepaald en dit werk doet via werkplatformen zoals Temper, Roamler en YoungOnces. In tegenstelling tot een werknemer werk je niet onder een arbeidscontract maar onder een overeenkomst van opdracht en verstuur je voor het werk dat je doet een factuur.

Hoe verschilt een FreeFlexer van een arbeidskracht met een 0-uren contract

Een freeFlexer werkt op opdrachtsbasis. Dat betekent dat een freeflex voor een bepaalde dag of moment wordt ingeschakeld en dat de arbeidsbetrekking na dat moment eindigt. Dit wordt ervoor dat het bedrijf waar je werkt geen rechten of plichten kent richting de FreeFlexer na het eindigen van de werkbetrekking. Als nadeel heeft dit dat de FreeFlexer ook niet meer kan worden gevraagd voor een volgende opdracht als dit niet naar wens was van de opdrachtgever. Je wordt als FreeFlexer (extra) beloont als je goed werkt verricht, want dan zal een opdrachtgever geneigd zijn je weer te vragen, maar als je niet goed werk verricht is een opdrachtgever niet verplicht je alsnog in te moeten schakelen. 


Wat is een werkplatform?

Een werkplatform is een digitaal prikbord waarop opdrachtgevers en opdrachtnemers elkaar kunnen vinden. Opdrachtgevers bieden werk aan op deze prikborden, bijvoorbeeld ik wil een medewerker van 10:00 tot 20:00 die vaardigheden X en Y heeft. Opdrachtnemers kunnen op hun beurt weer reageren op deze klussen door zich aan te bieden. Als de opdrachtnemer akkoord geeft maakt het platform namens de partijen een overeenkomst van opdracht en kan de opdrachtnemer de werkzaamheden voor de opdrachtgever uitvoeren.


Als ik via een werkplatform werk bij een leuk bedrijf en ik wil daar vast in dienst, mag dat dan?

Tuurlijk! Graag zelfs! Goede werkplatforms begrijpen dat jouw werktoekomst niet voor altijd flexwerken is. Ze zijn blij als je dankzij hun werkplatformen vast werk hebt gevonden, want dat betekent dat een van de doelen van een werkplatform wordt bereikt: een opstap vormen tot vast werk.

Ben ik verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid als ik als freeflexer werk?

In beginsel niet. Als zelfstandige moet je al je zaken zelf regelen. Hoewel sommige werkplatforms je aanbieden om je per opdracht zelfstandig te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid ben je buiten je werk om als zelfstandige niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Dit is een heel belangrijk onderdeel om in overweging te nemen als je wil gaan werken als FreeFlexer. Je zou je wel kunnen verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, maar dat kost vaak wel honderden euro’s per maand. Tegelijkertijd is de overheid bezig met het maken van een wettelijke verplichting om zelfstandigen te laten verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Over FreeFlexFoundation

FreeFlex Foundation is een belangenorganisatie die in het leven is geroepen om de groeiende groep FreeFlexers te vertegenwoordigen bij platformen, vakbonden en overheid.

Contact

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

© Copyright FreeFlex Foundation 2021. Website door Next Lead