Freeflex Foundation

FreeFlex Foundation is opgericht in december 2021 door een FreeFlexer. Dankzij de jaren die hij als zelfstandige platformwerker zijn netwerk heeft uitgebouwd en zichzelf heeft kunnen ontwikkelen kwam het idee tot stand om FreeFlexers een eigen stem te geven.

Te vaak wordt door derden gesproken over FreeFlexers op een manier die weinig te maken heeft met de werkelijkheid. FreeFlexers worden dan afgeschilderd als de uitgebuite platformwerker aan de onderkant van de samenleving. De pakketbezorger die zich verplicht moet inschrijven bij de KvK, de Uber taxichauffeur die onmenselijke uren moet maken om -als zelfstandige- hetzelfde te kunnen verdienen als de collega’s in loondienst. De werkelijkheid is echter anders: veel FreeFlexers zijn mensen die bewust ervoor kiezen om als zelfstandige aan het werk te gaan en er is helemaal geen sprake van uitbuiting. Dat is de FREE in FreeFlex! De werkelijkheid is dat FreeFlexers er zijn in alle soorten en maten.

FreeFlex Foundation is dan ook opgericht voor de onafhankelijke platformwerker die deze innovatieve manier van werken ervaart als een warm bad. De zelfstandig werkende kok die dankzij werkplatformen kan gaan en staan waar die wil, de copywriter die de ene week 10.000 woorden oplevert om de week daarop niets te doen en de installatiemonteur die via een app adressen krijgt en zelf kan kiezen of en wanneer die dit werk wil doen.

Op dit moment wordt van alle kanten het werken via een werkplatform in verband gebracht met uitbuiting. Werkers die beschermt moeten worden. Wij zijn het hier als vanzelfsprekend mee eens, zeker als mensen gedwongen worden tot zelfstandigheid. FreeFlex Foundation staat voor de vrije keus om te werken op de manier die de werker prettig vindt. En op dit moment zien wij een maatschappelijk risico dat zelfstandigen gedwongen worden om werknemer te worden (met een arbeidsovereenkomst) terwijl ze dat niet willen. Naar onze mening kan het -vanuit het oogpunt de onderkant van de samenleving te beschermen- nooit de bedoeling zijn om anderen hun eigen manier van werken en ontwikkeling te ontnemen.

De FreeFlexer van vandaag is de topondernemer van morgen!

Bestuur FreeFlex Foundation

(Kom jij ons versterken?!)

Op dit moment bestaat het bestuur uit 3 personen (vlnr) Irene Ruhe (Secretaris), Enzo Salatiello (voorzitter) en Roos Sparreboom (penningmeester).

Wij zijn te bereiken via onze eigen emailadressen:

Enzo@freeflexfoundation.nl

Irene@freeflexfoundation.nl

Roos@freeflexfoundation.nl

Ga jij je inzetten voor platformwerkers?!

We zijn opzoek naar (oud) platformwerkers die in commissies willen met het bestuur. Omdat we een jonge organisatie zijn kunnen we niet veel houvast bieden over wat je dan gaat doen. We zijn juist van mening dat mensen met de ervaringen (en dat kunnen goed en minder goede ervaringen zijn) in samenwerking met het bestuur hun eigen invullen kunnen en mogen geven aan wat ze voor de stichting willen betekenen. Stuur gerust een mail naar info@freeflexfoundation.nl en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Kernwaarden FreeFlex Foundation

Waarom hebben wij FreeFlex Foundation in het leven geroepen en wat zijn onze kernwaarden? Wat kunnen wij als bestuur en stichting voor jou betekenen?

Wanneer wij met jullie spreken krijgen wij vaak te horen ‘oke ik heb me nu aangemeld voor jullie nieuwsbrief, maar wat doet de stichting eigenlijk? Jullie behartigen de belangen van zelfstandigen die werken via platformen maar hoe doen jullie dat dan precies?’

Goeie vraag!

Wij als bestuur zijn FreeFlex Foundation begonnen om de zzp’ers op de platformen bij te staan. Wij zijn de vertegenwoordigers van alle Freeflexers op alle platformen. Je hebt gekozen om zzp’er te worden om een bepaalde reden. Hecht jij bijvoorbeeld veel waarde aan de vrijheid die je daarmee creëert? Of wil jij graag kunnen onderhandelen over jouw tarief?  Er kunnen wel duizend redenen zijn waarom jij bewust hebt gekozen om niet in loondienst te gaan.

 

 

 

 

Hoe proberen wij die zelfstandigheid op platformen te waarborgen?

Om ervoor te zorgen dat jij kunt blijven werken als zelfstandig Freeflexer, met alle rechten van dien, willen wij als stichting toezien op het feit dat jij die rechten behoudt. Als zelfstandige platformwerker moet je daarom altijd:

  • De vrijheid hebben om te kiezen wanneer je werkt en wanneer je niet werkt.
  • De vrijheid hebben om te kiezen waar je werkt.
  • De mogelijkheid hebben om te onderhandelen over je uurloon.
  • De vrijheid om jouw werk op jouw manier uit te voeren.
  • De mogelijkheid hebben om in te gaan tegen een no-show beleid.
  • De mogelijkheid om jezelf te kunnen laten vervangen.
  • Zelf verantwoordelijk zijn voor het eindresultaat en de kwaliteit van jouw werkzaamheden..
  • De mogelijkheid hebben om een eigen klantenkring op te bouwen en niet verhinderd te worden door het werkplatform in het ondernemerschap

Over FreeFlexFoundation

FreeFlex Foundation is een belangenorganisatie die in het leven is geroepen om de groeiende groep FreeFlexers te vertegenwoordigen bij platformen, vakbonden en overheid.

Contact

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

© Copyright FreeFlex Foundation 2021. Website door Next Lead